«
  1. Anasayfa
  2. ANASAYFA
  3. İstifa Dilekçesi Örneği

İstifa Dilekçesi Örneği

istifa-dilekcesi- ornegi
istifa dilekçesi örneği nedir?

Son zamanlarda artan istifa  etme taleplerine rağmen birçok kişi istifa etmeyi düşünürken doğru şekilde istifa dilekçesi nasıl hazırlanır noktasında bilgisiz kalıyorlar. Bu yüzden de sizler için bugün istifa dilekçesi örneği hazırladık ve örneği nasıl doldurmanız gerektiği konusunda bilgi vermek istedik. Ancak öncelikle istifanın en genel tanımı üzerinden gidelim. İstifa; bir görevden, üyelikten ya da sorumluluktan çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmak isteyerek bu isteğin o kurumun veya kuruluşun personel yetkilisine dilekçeyle ibraz edilmesi sonucunda bağlı bulunan işten ayrılmaya verilen isimdir. Her ne sebeple olursa olsun istifa etmeye karar verdiyseniz bağlı bulunduğunuz kurum farkı gözetmeden istifa dilekçesi hazırlayarak dilekçenizi teslim etmeniz gerekiyor. Ancak istifa eden kişinin tazminat alamayacağı da göz önünde tutulmalıdır.

İstifa Dilekçesi Örneği Nasıl Doldurulur?

  • Bir işyerinden istifa etmeye karar verdiyseniz dilekçenizin en başına Sayın ibaresi ile başlamanız ardından da bağlı bulunduğunuz ancak istifa etmek istediğiniz kurum ya da kuruluşun adını büyük harflerle ortalayarak yazmanız gerekmektedir. Böylece dilekçeye uygun bir şekilde başlamış olursunuz.
  • Dilekçe metninde işte ne kadar süreden beri, hangi görevde çalıştığınızı belirten ifadelere yer vermenizin ardından işten neden ayrılmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Örneğin bazı kişiler evlenme sebepleri ile işten ayrılmak istiyorlar. Bu durumda evlilik tarihlerini ve evlenmenin neden çalışmaya engel teşkil ettiğini belirten detaylarını da istifa dilekçesinde yer vermelidirler.
  • Mazeretlerinizi bitirmeniz ardından 4857 sayılı yasaya vurgu yaparak bu yasa çerçevesinde istifa ettiğinizi ve hakkınızda gereğinin yapılmasını istediğinizi belirten ifadelerle istifa dilekçesi örneği doldurmaya devam edersiniz.
  • Son  cümlenizi yazıp noktayı koyduktan sonra tarihi açık bir şekilde boşluk bırakmadan cümle sonuna yazarak dilekçeyi kapatırsınız. Artık dilekçenizde herhangi bir oynama yapılamaz.
  • Dilekçenin sağ altına adınızı, soyadınızı, TC kimlik numaranızı doğru şekilde yazdıktan sonra imzanızı atmanız gerekmektedir.
  • Dilekçenin sol altına ise; adres bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor. Adres yerine ikamet ettiğiniz adresi yazarsanız daha doğru olur. Ayrıca herhangi bir posta gönderimine karşın adresinizde kapı numaranıza kadar her detayı bulundurmanız gerekir.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *