«
  1. Anasayfa
  2. ANASAYFA
  3. Kira Sözleşmesi Örneği

Kira Sözleşmesi Örneği

kira-sozlesme-ornegi
Kira Sözleşmesi Örneği Nedir? Nasıl Doldurulur?

Günümüzde artık her yaptığımız hareketi, davranışı ya da eylemi güvence altına almak istiyoruz. Güvenceyi yasalar kapsamında elde etmeye çalışıyor ve yine de güvenliğimizin önüne set koyulursa bu durumda da hukuki yollara başvurmakla amacımızı devam ettiriyoruz. Güvenliğimizi ve hakkımızı korumak istediğimiz noktalardan bir tanesi de evimizi kiralarken yaptığımız sözleşmelerdir. Belki de yıllar boyunca uğraştığımız ne zorluklar çerçevesinde satın aldığımız evimizden gelir gelmesi için kiraya veriyoruz. Böyle bir durumda karşıdaki insanla aramızda bir sözleşme olması gerekiyor ve buna da kira sözleşmesi adı veriliyor. Kira sözleşmesi örneği için yazımızı okumaya devam ederek hem sözleşme örneğine, hem de örneğin nasıl doldurulacağına ilişkin bilgiyi elde edebilirsiniz.

Kira Sözleşmesi Örneği Nasıl Doldurulur?

  • Evini kiraya veren ve evini kiraya veren kişinin evini kiralamak isteyen kiracı arasında güven temelli yapılan kira sözleşmesi uygun şekilde doldurulmaz da herhangi bir sorun olduğunda kesinlikle ne ev sahibi, ne de kiracı konumundaki şahıs hakkını arayamaz. Bu yüzden kanun önünde haklara sahip olmak için ister kiracı, isterseniz de ev sahibi konumunda olun mutlaka kira sözleşmesini doğru yapmanız gerekmektedir.
  • Kira sözleşmesi yapılırken en üste evin yer aldığı ilçeye bağlı olan tapu dairesinin adı yazılmalıdır.
  • Evin ya da işyerinin açık adresini yazmak için sırasıyla; mahalle, sokak, kapı numarası ve daire numarası bilgileri eklenmelidir.
  • Kiralanan mülkle ilgili son olarak apartman dairesi mi, yalı mı, otel mi, yoksa işyeri mi olduğu eklenmelidir.
  • Tüm bu bilgilerin ardından artık kiralayan yani ev sahibine ait bilgilerin doldurulması gerekiyor. Yine sırasıyla ev ya da mülk sahibinin ad, soyad, TC kimlik numarası ve ikamet ettiği adres yazılmalıdır.
  • Kira sözleşmesi örneği doldurmaya devam edilirken sıra kiracı yani mülkü kiralayan kişinin bilgilerini yazmaya geliyor. Sırasıyla kiracının adı, soyadı, TC kimlik numarası ve açık adresi yazılmalıdır.
  • Sözleşmeyle ilgili bilgiler kısmına sözleşmenin başlangıç tarihi ve sözleşmenin ne zaman biteceğine ait tarih eklemesi yapılmalıdır.
  • Sözleşme ve aralarındaki anlaşmaya bağlı olarak yıllık ve aylık bazda kira tutarlarının eklenmesi yapılmalıdır.
  • Kiracının kirayı ayın kaçında ödeyeceği, mülkü ne olarak kullanacağı ve mülkün şuan ki durumu hakkında bilgi verilerek demirbaşların yazılmasının ardından sözleşme tamamlanarak imzalar atılır.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *